אכן קיימת אפשרות סבירה למצב של שלילת רישיון נהיגה בשכרות כאשר מדובר בעבירה חמורה בפני עצמה.
וזאת גם ללא קשר לנסיבות הנלוות למקרה.
חשוב לזכור שהבעיות של אלכוהול ונהיגה אינן חדשות.
כבר שנים מנסים גורמי האכיפה במדינתנו, בין אם זה המשטרה, הפרקליטות ואף המחוקק עצמו, כנסת ישראל לצאת כנגד התופעה הקשה של נהיגת אלכוהול ונהיגה המשולבים להם יחדיו.
וזאת הנקודה המעניינת, שהרי אין איסור בחוק על שתיית אלכוהול כפי שיתכן שחלק הנהגים סבורים, נהפוך הוא על פי היהדות הרי יין ישמח ללב אנוש, ומי לא מעוניין להיות שרוי בשמחה.
אז שהוא שהשילוב של אותו אלכוהול שישמח לבב עם נהיגה, הוא שהופך את הנהיגה להיות מסוכנת וגם אם סבור הנהג כי הוא בשליטה הרי בין היתר תגובותיו איטיות יותר והוא עייף יותר, גם אם לא ישים ליבו למאפיינים אלו, הרי בהחלט יתכן כי כושר נהיגתו יפגע ובכך יסכן את חיי עצמו וחיי משתמשי הדרך.
שלילת רישיון נהיגה בשכרות כמה ומדוע
המחוקק קבע בפקודת התעבורה ובתקנות התעבורה ענישה מחמירה ביותר, כאשר נהג שמורשע בעבירת נהיגה בשכרות יאבד את רישיונו למשך 24 חודשים תמימים. שנתיים ימים פסילת רישיון נהיגה היא המינימום בעבירה של נהיגה בשכרות.
תבינו, מדובר למעשה בעבירה עם חובת פסילה גבוהה ביותר.
ואין הרבה עבירות עם סעיף ספציפי שמאפיין בצורה כזו את חומרת העבירה.
אך גם הגדרת נהג עברה גלגולים ביחס לעבירה זו. למשל החוק מבדיל בין נהג חדש וצעיר לבין נהג ותיק.
ושימו לב נהג חדש הוא מי שטרם מלאו שנתיים מרגע קבלת רישיון הנהיגה ללא קשר לגילו.
נהג צעיר הוא נהג שיש לו רישיון נהיגה לפחות שנתיים, אבל טרם מלאו לו 24 שנים.
יש גם שילוב של השניים נהג חדש צעיר, בעל רישיון נהיגה פחות משנתיים ועדיין לא מלאו לו 24 שנים.
עכשיו לגבי נהגים רגילים, בהתאם לפקודת התעבורה שיכור הינו, מי שמצוי בגופו ריכוז אלכוהול הגבוה מ-240 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף או מעל 50 מ"ל ב- 100 מיליליטר דם.
אולם לנהגים חדשים וצעירים שטרם מלאו להם 24 שנים, שלפי דגימת נשיפה, בגופם מצוי אלכוהול בריכוז העולה על 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף, או לפי דגימת דם – בריכוז העולה על 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם יחשבו נוהגים תחת השפעת אלכוהול.
ורישיונם יישלל לשנתיים. אך לא רק הם, גם נהגים ברכב שמשקלו מעל 3,500 ק"ג, למשל נהגים מקצועיים, כמות האלכוהול בדמם מוגבלת ל- 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף או 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם ואם יעברו אותה יחשבו לשיכורים ודינם עלול להיגזר בין היתר לשנתיים ימים פסילת מינימום.
עורך דין שיחלץ אתכם מעבירת הנהיגה בשכרות
עורך דין אלי אנושי, הנו עורך דין משנת 1997.
הוא שופט תעבורה בדימוס, לאחר שכיהן ופסק בתיקים נהיגה בשכרות רבים בבית המשפט לתעבורה מחוז מרכז.
הוא מרצה בדיני התעבורה ונהיגה בשכרות, מופיע בכלי התקשורת בנושאי התעבורה והנו הכתובת שלכם להימנע ככל שניתן מסכנת שלילת רישיון נהיגה בשכרות אז אם אתם רוצים מענה מקצועי ואנושי צלצלו 050-57382528 ועורך דין אלי אנושי ישמח לעמוד לשירותכם.
אין בתוכן דלעיל משום חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי