עולה השאלה, מה רמת אלכוהול מותרת בדם , מניסיוני כעורך דין תעבורה ושופט בדימוס, נתקלתי במקרים רבים שבהם נהגים, צעירים ומבוגרים כאחד, הואשמו בנהיגה בשכרות, לאחר שצרכו את הכמות שמבחינתם הייתה כמות קטנה של אלכוהול.
שימו לב: גם שתי בירות או כוס וודקה עלולות לחרוג מהמגבלה החוקית שמגדירה מהי רמת האלכוהול המותרת בדם, וכמויות כאלו עשויות להוביל לכתב אישום.
האמת היא שאין מדריך חסין תקלות שיגיד לכם בדיוק כמה אלכוהול בטוח לשתות לפני הנהיגה, וגם אם תמצאו מדריך כזה, הוא מגיע לרוב עם הסתייגויות שיותירו אתכם חשופים להאשמה בגין נהיגה בשכרות – צר לי.
אבל, מאמר זה מבהיר את ההתייחסות החוקית בישראל לנהיגה תחת השפעת אלכוהול, ובמהלכו נחקור את משמעות המונח "רמת אלכוהול מותרת בדם", מגבלת האלכוהול החוקית בישראל וההשלכות המשפטיות של חריגה ממגבלה זו.
מהי משמעות המונח 'רמת אלכוהול מותרת בדם?"
ככלל, המגבלה החוקית לקביעת מצב של נהיגה בשכרות היא עד 50 מיליגרם אלכוהול לכל 100 מ"ל דם או 240 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף.
עם זאת, לנהגים חדשים וצעירים מתחת לגיל 24, הסף נמוך משמעותית – רק 10 מיליגרם בבדיקת דם. הגבלה מחמירה זו של 10 מ"ג חלה גם על נהגים מקצועיים, כגון נהגי אוטובוסים, משאיות וכלי רכב מסחריים אחרים, או 50 מיקרוגרם בבדיקת הינשוף.
יש לציין כי הפסיקה העלתה במעט את רף האכיפה לבדיקת השכרות במכשיר הינשוף לאוכלוסייה רגילה, שאינה נהג צעיר או מקצועי והעמידה אותה על 290 מיקרוגרם במכשיר הינשוף – אך החוק עצמו לא שונה וכתבי האישום עדין מציינים את רף 240 מיקרוגרם כרף החוקי.
חריגה מהמגבלה המותרת נחשבת לעבירה חמורה, ועל מנת להעריך את מצבו של הנהג, בדיקת רמת אלכוהול בדם עשויה לכלול, בין היתר, הערכות קוגניטיביות, כגון הליכה בקו ישר או נגיעה באף באצבע.
לאחר פרק זמן שמוגדר בחוק כהמתנה בגדול של רבע שעה לפחות, הנהג נדרש לעבור בדיקת נשיפה מדעית באמצעות מכשיר הנקרא "ינשוף".
אם נמצאה חריגה מעל רמת האלכוהול בדם, שוטר בדרגת מפקח יערוך שימוע במקום או בתחנת המשטרה, במהלכה יישלל רישיון הנהיגה למשך 30 יום, הרכב עלול להילקח למשך אותו פרק זמן, והנהג יקבל כתב אישום והזמנה לבית המשפט בגין נהיגה בשכרות.
ההשלכות המשפטיות של נהיגה תחת השפעת אלכוהול מעל הרמה המותרת
הרשעה בנהיגה בשכרות עלולה לגרור קנסות, פסילת רישיון ואף פתיחת הליכים פליליים.
חומרת העונש עולה ככל שרמת האלכוהול הנמדדת חורגת מהמותר בחוק. במקרים בהם רמת האלכוהול גבוהה ביותר, ההשלכות עשויות לכלול אף מאסר.
העונש שנקבע לנהיגה תחת השפעה הוא עונש מינימום, כלומר החוק מחייב פסילה של שנתיים גם בגין נהיגה בשכרות פעם ראשונה, במקרה של הרשעה או הודאה באשמה.
עם זאת, עורך דין מיומן ינהל משא ומתן להפחתת האישום מנהיגה בשכרות לעבירה קלה יותר של נהיגה תחת השפעת אלכוהול, הגוררת פסילה מינימלית של הרישיון לשלושה חודשים בלבד.
לנהגים חדשים בנוסף לפסילה קיימת גם אפשרות הפנייה למכון הרפואי לבטיחות בדרכים להמשך בדיקות על ידי רשות הרישוי.
לכן, ישנה חשיבות מכרעת להתייעץ עם עורך דין תעבורה לצורך הערכה אישית של המצב.
אגב, לעורך דין אלי אנושי שופט תעבורה בדימוס, ניסיון מעולה בתחום שבו הוא אף מרצה, הצלחות רבות, ולקוחות שקיבלו זיכוי בנהיגה בשכרות.
מה נחשב כשלים ראייתיים?
כשלים ראייתיים שאותם מחפש עורך דין תעבורה בתיק נהיגה במצב שמעל רמת אלכוהול המותרת בדם יכולים לנבוע מבעיות שונות, למשל:
העדר עקביות ברישומי המשטרה: אי התאמות וסתירות בין השוטרים.
בעיות כיול עם מכשיר הינשוף: שהרי יש להקפיד על נוהל כיול טכני די סבוך.
טעויות בתיעוד: טעויות או אי דיוקים בתיעוד נטילת הבדיקה.
מיומנות המפעיל: המיומנות וההקפדה על ההנחיות מצד השוטר שמבצע את בדיקת הנשיפה חשובות, וניתן להעריך נכונות הבדיקה באמצעות סקירת התזכיר של השוטר.
למה חשוב להתייעץ עם עורך דין תעבורה מנוסה בתיקי נהיגה בשכרות?
הבנה וניתוח מעמיקים של העבירה הספציפית ונסיבותיה חיוניים לייצוג משפטי יעיל, שכולל הערכה ריאלית של המקרה וסיכויי ההצלחה.
בניית אסטרטגיית הגנה חזקה יכולה להפחית משמעותית את חומרת העונש או אפילו להביא לתוצאה של זיכוי בנהיגה בשכרות.
בטיפול בתיקי נהיגה בשכרות, עורך הדין ישיג תחילה את תיק התיק מהתביעה המשטרתית ויסקור אותו בקפדנות על מנת לזהות פגמים בראיות.
אם יימצאו ליקויים כאלה, עורך הדין יציג אותם לתביעה.
חריגה בהקפדה על הנהלים יכולה להוביל לזיכוי
במקרים רבים, התביעה עשויה להתפשר משום שהוכחת הראיות בכתב אישום נהיגה במצב שהוא מעל רמת האלכוהול המותרת בדם מחייבת הקפדה על נהלים שנקבעו על ידי יצרן מכשיר הנשיפה, פסיקות בית המשפט ופרוטוקולים של המשטרה.
כל טעות של המפעיל או השוטר במילוי כללים אלו עשויה להוביל לביטול התיק או לזיכוי הנהג.
מתוך הבנת הניואנסים הללו, הפרקליטות מעדיפה לרוב להגיע להסדר טיעון במקום להסתכן בהפסד בתיק וקבלת זיכוי, עקב טעויות פרוצדורליות, ולכן פנייה בהקדם לעורך דין מנוסה יכולה לסייע במניעת נזקים משמעותיים ואובדן רישיון נהיגה לפרקי זמן ממושכים.
מה הופך את משרדנו למומחים בטיפול בעבירות נהיגה בשכרות?
עם ניסיון עשיר ומוניטין של הצלחות מוכחות בטיפול בתיקי תעבורה מורכבים, עורך דין תעבורה אלי אנושי מביא איתו מומחיות רחבה בתחום, וכשופט תעבורה בדימוס עם קריירה מכובדת בבית המשפט לתעבורה, מרצה בדיני תעבורה ושכרות.
הבנתו העמוקה בדיני תעבורה וניסיונו העשיר בשיפוט במגוון רחב של תיקים הופכים אותו לנכס חשוב לייעוץ וייצוג נאשמים בתיקי תעבורה.
הידע של עו"ד אנושי בהליכי בית המשפט והתובנות שלו בהליכים השיפוטיים הם שמאפשרים לו לגבש אסטרטגיות הגנה יעילות שהובילו בעקביות לתוצאות חיוביות עבור לקוחותיו, ולכן זה הזמן ליצור קשר ולנקוט בצעד הראשון לייעוץ, הכוונה, ליווי וייצוג בהליכי האשמה בנהיגה בשכרות, בכל רמת אלכוהול מותרת בדם או בכל אשמת עבירת תעבורה אחרת.
אז צרו קשר וצלצלו לעורך דין אלי אנושי, שופט תעבורה בדימוס – 050-5738228.
אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי.