איך נמנעים מנקודות בדוחות תעבורה או "מתעמתים" עם מצלמת המהירות? מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה בנוגע לזכויות בשימוע או במשפט תעבורה? אם הוטלה עליכם סנקציה שמאיימת על רישיון הנהיגה, עורך דין תעבורה מומחה ימצא עבורכם את הפתרון הטוב ביותר.
באילו מקרים כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה?
בעבירות שבגינן התקבלה הזמנה למשפט
מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה כאשר מתקבלת הזמנה לדין? ובכן, כמה שיותר מהר. ייצוג משפטי בדיני תעבורה יאפשר לכם להבין את ההליך המשפטי, את רזי החוק, נהלי המשטרה, הפסיקה שקיימת בתחום והאפשרויות המשפטיות ועוד.
לאחר מכן, ידאג עורך הדין לבצע כל פעולה שתוביל, ככל האפשר, לשמירה על רישיונכם ולניהול מיטבי של התיק מול התביעה המשטרתית בבית המשפט.
בעבירות נהיגה בשכרות
התייעצות עם עו"ד תעבורה תפרק את המקרה ותאפשר הסתכלות מקצועית על הסיטואציה כולה, במטרה להתמודד כראוי עם ההאשמות ולהבין מהי הדרך הנכונה לתוצאה מיטבית בתיק.
לדוגמה, אם קיבלתם הזמנה לדין עקב נהיגה בשכרות, עורך דין תעבורה יבדוק האם בנסיבות המקרה שלכם אפשר יהיה לקצר את פסילת המינימום על ידי החלפת סעיף העבירה מנהיגה בשכרות לנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים שעונשה קצר בהרבה.
בדוחות עם נקודות תעבורה
ניקוד מתקבל גם על עבירות שהן לכאורה מינוריות כמו נוסע ברכב שלא חגר את חגורת הבטיחות שלו (למרות שאתם עצמכם כנהגים נחגרתם כחוק) או נסיעה ללא הפעלת אורות. ולכן תמיד מומלץ לדבר עם עורך דין תעבורה מנוסה שיבהיר האם יש טעם לפעול משפטית מול הדוח.
ככל שסך הנקודות גבוה יותר ולנהג/ת יש ניקוד מעבירות קודמות, מומלץ לשקול הגשת בקשה להישפט כדי לחתור להסדר טיעון שבו סעיף העבירה ישתנה לסעיף עבירה ללא נקודות.
שימו לב מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה כאשר מקבלים בפועל את הדו"ח – במסגרת 90 ימי התשלום של אותו דו"ח בלבד! אם שילמתם את הדו"ח או שמועד התשלום חלף ללא סיבה מוצדקת ומתועדת (למשל אשפוז במצב רפואי קשה למשך התקופה), לא ניתן לתקוף אותו באמצעים משפטיים אחרים ולמנוע את צבירת הנקודות.
קיבלתם דוח תעבורה ואתם מתלבטים מה לעשות? המתינו עם התשלום ופנו לעורך דין כדי לקבל ייעוץ מקצועי.
באירועי גרימת מוות ברשלנות
עו"ד מומחה לתעבורה הוא הגורם הנכון להתייעצות בתאונות דרכים קטלניות ומטלטלות, בראש ובראשונה על מנת לעבד את המקרה ולהבין כיצד יתנהל ההליך המשפטי ומה צפוי במהלכו.
בתיקי גרימת מוות ברשלנות בכביש, עורך הדין אמון על הבאתכם לחוף מבטחים באמצעות שילוב ייחודי של מיומנויות ובקיאות הן בדיני תעבורה ובפסיקה והן בניהול ההליך הפלילי. בשלב ההתייעצות ניתן להתכונן לחקירה אצל בוחן תנועה או בתחנת המשטרה, להתוודע לזכויותיכם ולשקול האם לקבל את ייצוגו של עורך הדין בכפוף להצעתו ויכולתו לבנות את קו ההגנה המיטבי.
מה כולל ייעוץ מעורך דין תעבורה?
מיצוי זכויות אישיות על פי חוק
לפני הכל, חשוב לדעת שאם אתם תוהים על דיני תעבורה. מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה – אתם רשאים לעשות את זה בכל שלב! זכות הייעוץ מעוגנת בחוק ומאפשרת לכם לקבל מידע חשוב על זכויותיכם עבור כל מקרה וזאת כל עוד מדובר בהתייעצות שלא לצורך שיבוש חקירה או סיכון חיי אדם.
הייעוץ כולל מידע, המלצות ואפשרויות כאלה ואחרות בעניין שלשמו הגעתם, אך חשוב להבהיר שהוא איננו מהווה ייצוג משפטי. אם הגעתם לייעוץ בלבד, תוכלו להחליט האם לחתום על ייפוי כוח ולקבל את ייצוגו של עורך הדין המייעץ או לקבל ייעוץ וייצוג מגורם נוסף.
הכוונה לפתרונות וחשיפת כשלים בעת המקרה
נהג מגיע להתייעצות ובידו דו"ח תנועה ראשון בחיים, כאשר הוא אוחז בותק של 7 שנים ברישיון הנהיגה. במקרה כזה, התייעצות עם עורך הדין תאפשר לנהג להבין באילו דרכים באפשרותו להתמודד עם הדו"ח, כאשר אחת מהן היא בקשה להמרת הד"וח באזהרה, ששמורה רק לנהגים שעומדים בתנאים מסוימים.
בדוגמה אחרת, נהג מגיע להתייעצות בגין נהיגה בשכרות ומגולל את המקרה, כאשר התיאור על שלל פרטיו מעלה חשד שהשוטר בשטח לא פעל בכפוף לחובותיו החוקיות ויש לבדוק לעומק את תיק החקירה.
במקרה מפורסם, אדם ששתה במסיבה החליט להימנע מנהיגה לביתו ולכן נכנס לרכבו כדי לישון מספר שעות. כאשר ניידת שחנתה מאחוריו כרזה לנהג לפתע להזיז את רכבו והוא אכן ציית, נעצר מיידית לבדיקת שכרות. ייעוץ במקרים אלה לא רק מבהיר כיצד להתמודד עם המקרה, אלא מיידע את הנהג/ת בכשלים ופגמים שנפלו בעת המקרה עצמו.
הכנה לשימוע, חקירה במשטרה או בדיקות במרב"ד
כאשר נהגים מוזמנים לשימוע, מעוכבים ונעצרים או שנוכחותם נדרשת בתחנת המשטרה, באפשרותם להתייעץ משפטית כדי להתכונן למעמד היטב מבלי לגרום להפללה עצמית.
בנוסף, ניתן להתייעץ גם בכל זימון לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים או בדיונים במשרד הרישוי לעניין רישיון הנהיגה.
אז מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה?
- מיד לאחר קבלת הדו"ח במסירה ידנית או בדואר
- מיד עם קבלת כתב אישום והזמנה לדין בדואר רשום
- בכל מקרה של זימון לחקירה או שימוע
- כאשר נדרשת הגנה משפטית בדיני תעבורה
- בכל מקרה של ספק אל מול עובדות הדו"ח ובמיוחד כאשר ישנן נקודות
- כאשר נהג/ת מוזמנים לרשויות – משטרת התנועה, המכון הרפואי או משרד הרישוי
- כאשר מונחת על השולחן הצעה להסדר טיעון
- ככל שהנהג/ת אינם בטוחים בייעוץ או הייצוג הנוכחי שניתן להם ומעוניינים לפנות לגורם מקצועי נוסף.
נחשדתם או הואשמתם בעבירת תעבורה? אל תזניחו את רישיונכם!
עורך הדין ושופט התעבורה בדימוס אלי אנושי, מחזיק בהצלחות רבות ומשמעותיות בתחום ונמנה עם צמרת המשפטנים המנוסים ביותר בתחום.
המשרד מעניק ייעוץ משפטי מעולה לכלל ציבור הנהגים ושואף להעניק פתרונות איכותיים לכל סיטואציה שנוגעת לרישיון הנהיגה ולסנקציות הפוטנציאליות שעומדות בפני הנהג/ת.
צרו קשר עם עורך הדין לתיאום פגישת ייעוץ בכל שלב.
שאלות ותשובות
שוטר עצר אותי לבדיקת שכרות, מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה?
מומלץ לשתף פעולה עם מהלך הבדיקה כדי שלא להסתכן באישום בסירוב (סיכון כפול ומכופל!) ולאחר מכן ליצור קשר עם משרדנו כדי להתייעץ עם עורך הדין ולגולל את פרטי המקרה כל עוד הם טריים. אם לא בוצע שימוע לפסילה מנהלית בשטח, הייעוץ גם יאפשר הכנה מוצלחת לשימוע במשטרה במועד שנקבע.
עברתי תאונה וזומנתי לחקירה באזהרה, האם עליי להתייעץ עם עורך דין תעבורה?
כן, בהחלט. לחקירה באזהרה יש השלכות מרחיקות לכת על תוצאות התיק ולכן חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין כדי להבין את כל נסיבות התאונה, להתוודע לזכויותיכם בחקירה ולהתכונן אליה בפגישה מסודרת.